Curriculum vitae

Werkervaring

01/2020 - heden
VRT NWS

Multimediaal journalist

Binnen VRT NWS maak ik deel uit van de uitzendredactie online. Liveblogs, breaking news, achtergrondstukken en meer: ik schrijf in een waaier aan vormen over het nieuws van de dag. Mijn focus en hart liggen bij de man in de straat - en bij moeilijk bereikbare doelgroepen in het bijzonder. Aan het behalen van een stemattest wordt tussendoor naarstig gewerkt.

04/2019 - 10/2019
Idearté bvba

Content writer

Inhoud + emotie = magie, dat is het motto van Idearté. Ik liet binnen het Truiense communicatiebureau mijn toverkunsten zien op gebied van klassieke copywriting (van bedrijfsmagazines over billboards tot uitnodigingen), digitale marketing (van social mediacontentplannen over blogs tot nieuwsbrieven), strategische denkoefeningen (name- en brainstorms) en PR en pers (persberichten en persconferenties).

05/2017 - 03/2019
Websters nv

Senior content writer

Binnen digital marketing agency Websters nv specialiseerde ik mij in storytelling. Ik ging samen met mijn klanten op zoek naar het verhaal dat zij wilden overbrengen en zette die boodschap vervolgens om in krachtige teksten en marketingacties. Naast SEO-proof copywriting gaf ik websites vorm, beheerde ik social mediakanalen en stippelde ik volledige content- en marketingplannen uit voor een divers gamma aan klanten. Als Senior Content Writer coachte ik de juniormarketeers in het team.

04/2015 - 04/2017
ERA De Piramide bvba

Office manager

ERA De Piramide behoort tot de top tien van Belgische ERA-kantoren. Naast alle administratieve taken binnen het makelaarskantoor, verzorgde ik de online en printmarketingactiviteiten: van het beheer van de website en social media over de opmaak van brochures en promomateriaal tot de organisatie van opendeurdagen.

09/2014 - 03/2015
Narvik HomeParcs

Content writer

Als content writer voor de vakantieparken Mooi Zutendaal (BE) en Heelderpeel (NL) was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het beheer van hun websites en social mediakanalen. Ook stond ik in voor het ontwerp en de uitvoering van nieuwsbrieven, verhuur- en verkoopbrochures, promomateriaal en de organisatie van beurzen en evenementen.

08/2010 - 08/2014
Mediahuis nv

Multimediaal journalist

Een succesvolle stage bij Het Belang van Limburg vormde de springplank naar een job op de redactie. Als crossmediaal journalist was ik er algemeen reporter voor de dagkrant, eindredacteur en coördinator van diverse weekbijlagen, lifestylereporter voor vrouwenmagazine Sjiek! en online redacteur voor hbvl.be en gva.be.


Opleiding

2007 - 2010
XIOS Hogeschool Limburg

Professionele bachelor Journalistiek

Afstudeerrichting printjournalistiek

2001 - 2007
Sint-Martinusscholen Herk-de-Stad

Handel (TSO)

Certificaat bedrijfsbeheer

Technische kennis

Webplatformen (WordPress || Wix || AEM)

80%

VPMS || Adobe Premiere Pro

70%

Dira || Dalet

70%

Mailchimp || Instapage

70%

Google Analytics || Google Ads

50%

Adobe InDesign || Adobe Photoshop

50%

Vaardigheden

Zorgvuldigheid en precisie

95%

Organisatievermogen

95%

Flexibiliteit

90%

Stressbestendig

90%

Mensenkennis

80%

Talenkennis

Nederlands

95%

Engels

80%

Frans

65%

Duits

40%

Profiel

Belbin: zorgdrager

"Een zorgdrager is nauwgezet en voelt aan wat urgent is. Veiligheid en kwaliteit vinden in de zorgdrager een rusteloze kampioen."

Meyers-Briggs: INFJ

"INFJ'ers hebben een aangeboren gevoel voor idealisme en moraal, maar wat hen onderscheidt van andere idealistische persoonlijkheden is hun daadkracht en vastberadenheid."